Thursday, 27 December 2012

Still new here

 
Assalamualaikum~
apa khabar suma?
sihat x..
 klaw sihat alhamdulillah~
Looks like this is the second time of me posting for this blog..
for some reason, every time I'm writing for this blog I always felt a feeling to write more and more.(Or was that just me)
every time I visited my friends blog, I felt the urge the write more for the readers of this blog..
so, sekarang penulis tengah baca tentang Google+.. anyone have any thoughts of this, because I dont now anything about it.. since I'm mostly fond of Facebook so, its quite hard to put some other things.. so, I guess I should just stack 'em all up in a pile in my big brain here and leave it undone..hehehe..(that's not a good habit, isn't it?)
I'm trying to learn more about Google+ but it just looks hard to understand....
Help me? anyone? please?
heheeh
do leave a comment if you know anything about Google+...
Of course you guys have the complete right to say that 'I AM AN AMATEUR' when it comes to these things but at least 'I AM AN AMATEUR WHO IS WILLING TO LEARN SOMETHING NEW'..right?
anyways..
looks like I'm done for today,
oh! almost forgot, my internet will be stopped tomorrow at 8.29pm, I think. So, I wont be able to update anymore. sorry~ and until then I better make the most out of it, right? Of course I wont be neglecting my prayers and solat , for I Am a MuSLliMah!!

till my next post,
Assalamualaikum warahmatullah~
:3

Hostel,here I come!!

 
assalamualaikum 
 
and a very good morning, noon or night to all my fantastic readers!..
 
apa khabar semua?? sehat x?
klaw sihat alhamdulillah, bersyukurlah anda ke hadrat Allah keranaNyalaa anda masih sihat pada hari ini..
andailah diri anda kurang sihat, demam ke, selsema ke , mungkin Allah nak uji kita and mungkin juga ada dosa2 kita yang ingin diampunkan olehNya, kan?
 
ok!.
moving on to today's topic...
 
hmmm.. i wonder what should I be writing for today.
okay maybe nak cite psal  hostel life larh kot, maklumlaa lagi sehari jer lagi sebelum penulis officially kena daftar masuk asrama. Nak kata x suka, x jugak sbb mmg pnulis suka dok kat asrama, tambah2 plak x de senior2 yang jenis membuli, semuanya ok jer, tapi kami yang junior2 ni still hormat kat diorang. Walaupun orang kata "hostel life is so boring and dull' , so, di sini penulis ingin membidas 100% hujah tersebut! ngeh2

tapi seriously, life in hostels are not that boring, because you still have your friends all around you, right?
tambah plak waktu study ade kawan2 yang dapat menolong, sama ada tentang pelajaran ataupun bila dah tention study dalam bilik prep, boleyh jerr klaw nak ajak diorang sembang2 jap.

klaw dok kat umah pun mmg x dek kurangnya, kita boleyh gak study, ada mak ayah lagi kat situ, tapi stengah orang 'x appreciate ape yang ade depan mata' bila dok kat asrama baru sedar how they actually love their parents and families, right?

But still, setiap orang ada fikiran diorang sendiri when it comes to these things.

so, akhir kata, penulis nak minx maaf klaw ada pembaca2 yang marah m\penulis sbb2 campur adukkan bahasa melayu ngan bahasa inggeris. hehee... sorry yer

n penulis ponn nak minx maaf gak klaw ada yang x puas hati ngan apa yang penulis cuba hujahkann..

sekian , assalamualaikum warahmatullah..
##JawaPYerr SalaMM TuUUhh...

Wednesday, 26 December 2012

alhamdulillah~

 
and a very good morning, noon or night to all my readers!!..
 ##jgn lupa jawap salam ye!!

alhamdulillah..
result pmr 2012 dapat diterima dengan selamatnya.
syukur ke hadrat Ilahi sebab diri ini mampu mengaut semua A yang ada..
walaupun dok kuat merapu la segala bagai..
syukur..
total A yg dapat dikutip ialah 9A..

lama rasenya diri ini x meng'update' post kat blog nii..
rindu x kat diri ini...
hehehhehe
x rindu pon x pe bukannya kesahh ponn..
:3

prasan x kata nama blog ni sudah ditukar kepada nama blog yang lebih sedap dibaca.
I am a Muslimah..
sesuai dgn diri ini yang masih cuba untok memperbaiki kekuragan diri sendiri
harap2 x de laaa yg x suka kat nama blog nii
dan harap2 blog ni menarik minat lebih ramai pembaca yang aktif..
hehehehehe...
rasenya tuu laa harapan semua blogger kan???

skolah pon dah nak bukak.. rasanya saya akan trus men'unggul'kan diri sendiri di SMK Dato' Syed Omar..
rasenya x perlulaaa nak pindah2 nii..
takot plak klaw x dapat ikot 'rentak' skolah orang laen kan?
takot jugak klaw pindah skolah rase diri terlalu bagus dan akhirnya memakan diri sendiri...
jadi eloklaa klaw stay saje kat skolah tuu..
cikgu pon dah kenal..
kawan2 pon ramai
jadi x payah laaa nak bwat 'intro' all over again.. kan?

rasenya tuu ii.
nanti smbong laen yer andai ada kesempatan..
sekian

assalamualaikum warahmatullah
:3