Thursday, 27 December 2012

Hostel,here I come!!

 
assalamualaikum 
 
and a very good morning, noon or night to all my fantastic readers!..
 
apa khabar semua?? sehat x?
klaw sihat alhamdulillah, bersyukurlah anda ke hadrat Allah keranaNyalaa anda masih sihat pada hari ini..
andailah diri anda kurang sihat, demam ke, selsema ke , mungkin Allah nak uji kita and mungkin juga ada dosa2 kita yang ingin diampunkan olehNya, kan?
 
ok!.
moving on to today's topic...
 
hmmm.. i wonder what should I be writing for today.
okay maybe nak cite psal  hostel life larh kot, maklumlaa lagi sehari jer lagi sebelum penulis officially kena daftar masuk asrama. Nak kata x suka, x jugak sbb mmg pnulis suka dok kat asrama, tambah2 plak x de senior2 yang jenis membuli, semuanya ok jer, tapi kami yang junior2 ni still hormat kat diorang. Walaupun orang kata "hostel life is so boring and dull' , so, di sini penulis ingin membidas 100% hujah tersebut! ngeh2

tapi seriously, life in hostels are not that boring, because you still have your friends all around you, right?
tambah plak waktu study ade kawan2 yang dapat menolong, sama ada tentang pelajaran ataupun bila dah tention study dalam bilik prep, boleyh jerr klaw nak ajak diorang sembang2 jap.

klaw dok kat umah pun mmg x dek kurangnya, kita boleyh gak study, ada mak ayah lagi kat situ, tapi stengah orang 'x appreciate ape yang ade depan mata' bila dok kat asrama baru sedar how they actually love their parents and families, right?

But still, setiap orang ada fikiran diorang sendiri when it comes to these things.

so, akhir kata, penulis nak minx maaf klaw ada pembaca2 yang marah m\penulis sbb2 campur adukkan bahasa melayu ngan bahasa inggeris. hehee... sorry yer

n penulis ponn nak minx maaf gak klaw ada yang x puas hati ngan apa yang penulis cuba hujahkann..

sekian , assalamualaikum warahmatullah..
##JawaPYerr SalaMM TuUUhh...

No comments:

Post a Comment