Monday, 27 May 2013

Activity-ku! -Nasyid Part I


Assalamualaikum…

A very good morning, noon or night, to my fantastic readers!

Hari ni nak cite tentang aktiviti sblom exam..

Untuk pgetahuan semua, start hujung bulan 2 sampai lah kepada bulan 4, iolls terlibat dgn NASYID!! Nasyid? Yes, nasyid. Ape ingat blogger x reti nak nasyid ker? Hey! Jgn pndang  kite sblah mata hehehe~

 So, let me story tell in point forms okay?

  • So, latihan start hujung bulan dua.Tapi, tu pon payah gak nak start sebab x cukup sorang lagi vocalist. Untuk, mencari our final vocalist, kitorang bwat audition kecil-kecilan kat surau asrama puteri.. kebanyakan yg audition fom 1 .. stelah mndgr suara2 adek2  fom1 n some adek2 fom 2..kitorang spakat memilih Nadeen Raha Azizi as our final vocalist (She’s also the youngest between us)
  • Selesai audition, stelah sminggu kot, latihan pon start, at first, latihan just malam isnin and rabu, sebab x nak kacaw kitorang studi. Ape-ape pon studi sgt pnting untuk masa depan.  Time ni latihan diketuai oleh Abang Iman, Abang Amin, Ustazah Azizah and Ustazah Rokiah. Tapi yg paling byk turun tgk kitorang ialah Bg Iman, Bg Amin n Ustazah Azizah..
  • Diantara hari2 ni jugak kitorang ade jurulatih jemputan, iaitu, Abang Amirin, dia ni tolong train vocalists punya voicing, harmony and dynamic. Walawpon Abg Amin n Abg Iman pon reti jugak pasal voicing, harmony and dynamic, tapi ape slahnya dptkan tolongan org laen kan?
  • Seminggu sblom cuti, kitorang dapat lagi sorang jurulatih tmbahan, iaitu Abg Z(bukan nama sbenar, dia ni x suka publisiti).  Abg Z dtg jauh dr Perlis semata2 untuk ajar kitorang nasyid. Tapi dia ni specialized ke arah Percussionist. Time awal2 dia datang, ingatkan dia besa2 jer, sbb dia kurus and kecik jer. Tapi bila tgk dia maen conga, djembe. Mmg the best arr!
  • seminggu sblom cuti gak kitorang dah start berlatih tiap2 malam sebab bukak skolah jer kitorang akan lawan pada sabtu yg akan datang itu..
Okeh! Tu je dulu.. nanti kite sambong len… takot2 mata korang dah x larat nak baca, so nanti kita sambong len yer! 

Assalamualaikum~

Saturday, 25 May 2013

I'm Back!!


Assalamualaikum~

Ape khabar suma?


Mintak maaflah, kite kat sini baru balek dari asrama hari khamis ari tuu, dtambah plak dengan mid-year exams yg sangat menyerabutkan kpala n otak, hehehe.. bukannye apa.. baru first time jawab kesemua 11 paper mengikut standard SPM (except for a few papers)  iaitu BM(kertas 1 & 2), BI(kertas 1 & 2), Maths(kertas 1 & 2), Add Maths(kertas 1 & 2), Sejarah(Kertas 1, 2 & 3) , Fizik(kertas 1 & 2), Kimia(kertas 1 & 2), Bio(kertas 1 & 2), BA(kertas 1 & 2), Quran Sunnah(kertas 1 + 2) and Syariah(kertas 1 & 2). Memang pecah arr kpala n otak… exam tu plak ada la jugak 3 minggu..


Yg bestnya.. minggu first je kitorang suma fired up nak exam, minggu kedua dah blur dah, datang jer minggu ketiga, semua orang rasa cam otak dah tepu. Hahaha~  Termasuklah diri ini, sampai hari rabu sblum cuti ari tu baru abes. Malam tu majoriti fom 4 pkat mghadap novel untuk me’release’kan tention masing2..Tapi iolls x termasuk  dgn aktiviti mmbaca novel sbb kite ni bukan kaki novel hehehehe

Bila datang je cuti mmg kat mata ni nampak netbook, mp3 and henfon umi untuk men game..hehehhe (kite x de henfon taw!) Bila umi datang nak ambek kat asrama, tiba2 je umi tanya “Buku bawak balek x?” so, kenalah bawak balik buku lebih sket. Asalnya bawak balik BM(sbb ada hmwork) n buku rujukan Sejarah je, Tapi dah umi tanya kena lah tambah lagi satu iaitu bku BIO. Umi kata, cuti 2 minggu, karang menyesal plak x studi. Oh well, kata2 umi x leyh dilawan, klaw x camne nak jadi anak mithali, kan?

Anyways,  Catch you guys later!


@#-Assalamualaikum :3 -#@