Monday, 27 May 2013

Activity-ku! -Nasyid Part I


Assalamualaikum…

A very good morning, noon or night, to my fantastic readers!

Hari ni nak cite tentang aktiviti sblom exam..

Untuk pgetahuan semua, start hujung bulan 2 sampai lah kepada bulan 4, iolls terlibat dgn NASYID!! Nasyid? Yes, nasyid. Ape ingat blogger x reti nak nasyid ker? Hey! Jgn pndang  kite sblah mata hehehe~

 So, let me story tell in point forms okay?

  • So, latihan start hujung bulan dua.Tapi, tu pon payah gak nak start sebab x cukup sorang lagi vocalist. Untuk, mencari our final vocalist, kitorang bwat audition kecil-kecilan kat surau asrama puteri.. kebanyakan yg audition fom 1 .. stelah mndgr suara2 adek2  fom1 n some adek2 fom 2..kitorang spakat memilih Nadeen Raha Azizi as our final vocalist (She’s also the youngest between us)
  • Selesai audition, stelah sminggu kot, latihan pon start, at first, latihan just malam isnin and rabu, sebab x nak kacaw kitorang studi. Ape-ape pon studi sgt pnting untuk masa depan.  Time ni latihan diketuai oleh Abang Iman, Abang Amin, Ustazah Azizah and Ustazah Rokiah. Tapi yg paling byk turun tgk kitorang ialah Bg Iman, Bg Amin n Ustazah Azizah..
  • Diantara hari2 ni jugak kitorang ade jurulatih jemputan, iaitu, Abang Amirin, dia ni tolong train vocalists punya voicing, harmony and dynamic. Walawpon Abg Amin n Abg Iman pon reti jugak pasal voicing, harmony and dynamic, tapi ape slahnya dptkan tolongan org laen kan?
  • Seminggu sblom cuti, kitorang dapat lagi sorang jurulatih tmbahan, iaitu Abg Z(bukan nama sbenar, dia ni x suka publisiti).  Abg Z dtg jauh dr Perlis semata2 untuk ajar kitorang nasyid. Tapi dia ni specialized ke arah Percussionist. Time awal2 dia datang, ingatkan dia besa2 jer, sbb dia kurus and kecik jer. Tapi bila tgk dia maen conga, djembe. Mmg the best arr!
  • seminggu sblom cuti gak kitorang dah start berlatih tiap2 malam sebab bukak skolah jer kitorang akan lawan pada sabtu yg akan datang itu..
Okeh! Tu je dulu.. nanti kite sambong len… takot2 mata korang dah x larat nak baca, so nanti kita sambong len yer! 

Assalamualaikum~

4 comments: