Thursday, 13 June 2013

Activity-ku! part 2


Assalamualaikum!

So, hari ni nak sambong balek cite ari tu..

So, stop kat cuti kan… 

Alright, here we go!

  • Actually time cuti tu pon kitorang train jgak, skali dgn fom 3 and kak2 fom 5 yg ada klaz tmbahan kat skolah, kitorang bwat training lepas habes klas tambahan. Actually, time tu iolls, x turun sbb balek Rawang tgk kita punya anak menakan baru..hehehe, Namanya, Nurul Qairina Damia bt. Ahmad Naqiyuddin. Best 2 mmg best dpt anak menakan baru, tapi sedih gak laa sbb x de untuk training.

  • Time nak habes cuti tu pon kitorang kena datang awal, iaitu pada hari Jumaat tu, luckily, kitorang ni suma budak asrama except for kak Nuha(tp dia ni anak ustzh Azizah), so, kitorang tumpanglah kat asrama smpailah bukak skolah. Latihan time cuti mmg best sbb kitorang je yg ade kat asrama, and kitorang dpt conquer satu asrama! Hehehe~

  • time ni, tambah lagi sorang jurulatih iaitu Abg Hanif. Dia ni dulu antara org yg nasyid dgn al-Faradis time al-Faradis tgh top dulu..al-Faradis ni klaw x silap dari SMKAK kot ntahlah, Dia ni pon ajar voicing gak

  • so, seminggu yg berbaki sblom lawan digunakan sebaik mungkin. Intro percussion pon  dah ada dah (I think), intro vocalists pon  dah siap n tinggal lagu 1 n 2 jer nak kena touch up lagi sket

  • pada hari Jumaat, iaitu sehari sebelum gi lawan, kitorang bwt latihan kat SMK Syed Ahmad Al-Bukhari. Team nasyid skolah ni pon nak lawan gak kat MTQ, tapi diorang kumpulan laen, kitorang kumplan 4, so, x bertembung la.. Dari sini, kitorang dapati lead vocal Bukhari sangatlah hensem.. haha, tapi tu menurut nasyeedians yg laen lah, not me.

  •  so, esoknya lawan kat Kolej Sultan Abdul Hamid. Kitorang dapat turn ke-6 drpd 8 kumpulan.. kumpulan slpas kitorang ialah Sultanah Asma and finally, Sultanah Bahiyah iaitu our biggest competitor..

  • Alhamdulillah, kitorang perform dgn baek. Berkat doa and jihad kitorng untuk brdakwah dlm nasyid. Kitorang suma pkat mnangis sbb x sangka nak menang.. hehehe…

  • so, lepas pringkat kumpulan, perinkat daerah plak, yg akn berlangsung pada minggu depan, hari Sabtu di SMk Wan Mohd Saman..

Again, that’s all for now, nanti smbong plak yer..
Assalamualaikum~

No comments:

Post a Comment