Thursday, 13 June 2013

Activity-ku! Part 3


Assalamualaikum~

Hari ni nak smbong lagi tntang nasyid hehehe..

  • so, lawan kat pringkat daerah..hormm actually, time lawan kat daerah kitorang suma x puas hati dgn persembahan masing2. Mmg time tu kitorang gi cari surau and buat solat hajat n bacaan Yasin, sebab kitorang takot klaw perjuangan kitorang yg baru nak mula dah berakhir. Kitorang mmg nanis arr time ni.. Bayangkan Bg Amin smpai x berapa nak tentu arah, Abg Iman sampai gi makan kat Nasi Kandar Haji Ramli sampai RM14 and ustazah Azizah sampai lembik n longlai tgk persembahan kitorang yg boleh thn banyak salah la jugak..

  • taw2 kitorang dipanggil bwat persembahan. Dgn gembira tmbah sedikit rasa pelik, kitorang naek buat persembahan, time ni kitorang bersyukur gila2 kat Allah, sebab bnarkan kami truskan perjuangan kami. Mmg betul kata orang, kita hanya mampu merancang tapi Allah yg menentukan
  • time ni jugaklah, nama group nasyid kitorang diberi iaitu, Wardatul Hamra’ . Nama ni diberi oleh Ustazah Azizah

  • so, lagi seminggu nak lawan kat pringkat Negeri, Untuk pengetahuan semua MTQ pringat negeri diadakan di, Kolej Vokasional Langkawi(KVL for short), Pulau Langkawi !! Mmg best arr kitorang suma dpt pi Langkawi..hhehee. 2 in 1 tuu! Melancong smbil berlawan MTQ..hehe… tapi niat kena benar untuk berdakwah bukannya untuk shopping :3.
  • sehari sblom pergi Langkawi, iaitu pada hari khamis, petang itu tlh datang seorang jurulatih yg sgtlah special, iaitu, Ustaz Fakhrul Radhi!! Ade x yg kenal siapakah ustz Fakhrul? Hehehe, Untuk pgetahuan suma, Ustz Fakhrul ialah johan Akademi al-Quran 3 and also ahli kumpulan nasyid UNIC. Dia ni mmg the best arr!!! Dia ada tambah sket kitorang punya harmony, tapi mmg style gila!! Tu baru dia dok skejap dia dah boleh tambah kitorang punya harmony, klaw dia dpt dok ngan kitorang dari awal x taw la camna kitorang punya harmony punya power (cewah! Macam la power sgt kitorang punya harmony smpai bley klhkan Khairan) hehe..

  • so, malam tu kitorang dah start packing percussion, macam nak raya kot! Hahaha!!. Semua percussion dibalut dgn plastic wrapper and ada yg dimasukkan dlm kotak. Malam tu mmg tido lewat lah dgn nak packing barang lagi untok pi Langkawi! Haha

  • esoknya, pagi tu kitorang bertolak ke langkawi. Yg turut ikot kitorang ialah ustaz Khairul Bazli(suami ustzh Azizah),Ustzh Azizah, Abg Amin, Abg Iman, Ustazah Rokiah n anak2 n Ustaz Pauzi sekeluarga. Sampai kat Langkawi, rupa2nya, ada geng2 syed omaq yg turut ikot. Diorang antara org yg gila nasyid gak arr.. iaitu Amir Afnan, Syazwi, Syazni, Akram n Amirul Hakim..

  • spatotnya geng2 peserta kena dok kat hostel kolej vokasional langkawi, tapi kitorang x nak..seb baek pihak pengurusan bagi hehehe~

  • walawpon kitorang x dok kat hostel, tapi kitorang kena gi makan kat sana, sbb diorang dah sediakan makanan. So, kitorang pon gi makan. Time gi makan tu kitorang nampak geng nasyid Khairan. Diorang ni dari SBPI Kubang Pasu. Diorang jadi Johan menanti, sbb diorang dah gi peringkat kebangsaan tiga kali berturut2.  To tell you guys the truth, kitorang teruja gila nampak Khairan, Khairan dah jadi cam idola lah kat mata Wardatul Hamra’. Time kitorang nampak Khairan, diorang pakai baju yg sama betulis ‘Khairan i-KUPs’. Style kot!!  Dah la kale pink yg striking tuu!

  • untuk pengetahuan korang jugak dari pringkat kumpulan lagi kitorang dah target nak jumpak Khairan, bukan kalahkan, tapi jumpak Khairan. Tambah plak time kitorang lawan kat pringkat kumpulan, jurulatih Khairan dtg tgk, tapi pada asalnya nak tgk Sultanah Bahiyah, tp dah taw2 Syed Omar yg mnang, so, dia dah mula tgk kat Syed Omar. Time daerah pon jurulatih dia dtg ntok tgk kitorang. Hehehe. 

  • so, bermulalah pertandingan esoknya. Kitorang dapat turn yg first kot! Gila ka apa?! Heheh…so, we did our best.. habes jer persembahan, kitorang trus kluar gi Pantai Cenang.. Serius cantek pantai tuu..
  • dlm pkol 12 tghhari kitorang dah diminta balek ke KVL. So, kitorang pon balek. Habes ucapan sgala bagai.. tibalah penyampaian hadiah.. Alhamdulillah, kitorang dpt third place and Khairan dpt first place. Khairan pon sbenarnya, sedih gak kitorang x dpt tmpat second (or first! hhaha)….
  • so, dari sini kitorang dah rapat ngan Khairan..mmg x caya gila! Heheh
  • habes jer nasyid, suma geng nasyid jadi blurr sbb dah kena ikot balek rutin harian cam dulu…..yg lagi sedih, bila tgk je kat tmpat2 kitorang dok bwat latihan mesti terngiang2 sgala memori kitorang
Well, that’s all for now..sgala kenangan nasyid mmg x dpt dilupakan oleh semua ahli2nya iaitu Azizah Ahmad Syukri, Nur Sabrina Adnan, Khairun Nuha Khairul Bazli, Fairuz Hazwani Mahdzir, Fairuz Syazwani Mahdzir (that’s me!), Nur Adila Arshad, Nurul Ain Solehah Anuwar, Nur Hidayah Rosli and Nadeen Raha Azizi.
Segala memori mmg terpahat kat hati kami suma n x mugkin dilupakn oleh kami, jurulatih2 n guru2 pengiring…

Bye!..

Assalamualaikum~

No comments:

Post a Comment