Friday, 23 August 2013

Teringin nak tulis

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh
Selamat Hari Raya or as they say in Arabic, Kullu 'amin wa antum bikhair

          Happy Eid ulFitr I'd like to bid to everyone while we're still in the great month of Syawal. Sapa kat sini dah habes posa 6? As for me, I've just started sebaik-baik skolah mula, but hari kedua laa, hari first nak makan kuih! hehehe. teringin gakk nak makan kuih raya dari kawan2.

          Apa kuih kegemaran korang? As for me-lah kan, kuih cornflakes mnjadi idaman setiap tahun! Klaw ada jumpak je, kompom bukak trus balang and NGAP!! tu pon tunggu tuan rumah jemput dlulerr, klaw x buat malu je. hohoho. Karang x pasal2 dapat 'tapak tangan' kat muka dari tuan rumah. Tapi rasanya tuan umah x sampai hati kot. :P

          Taon ni kat rumah kuih x de langsung yg buat. Semuanya 'kuih tunjuk' je. Maklumlah, baju raya x siap lagi kena tolong umi jahit baju bagi habes dulu, baru dpt pakai, klaw x, xde la baju raya taon ni. Kuih raya kat umah pon umi byk beli krepek2, sbb krepek x seasonal or only dedicated for raya sgt, bley makan pd bila2 masa dan begitu sahaja bak kata roti Gardenia!

         Ok! tu ja buat kali ni. Bagi kakak2 and abang2 tingkatan 5 I wish you guys good luck in your trial exams. Belajar elok2 and inagtlah pada mak ayah n family yg senantiasa bersama kita dan mgharapkan kejayaan kita.

Monday, 12 August 2013

persembahan di ISTANA!!! 2

Assalamualaikum ~
Apa khabar kamu semua di sana?
Harap-harap baiklah hendaknya.
 :3

Today, nak sambung balek kesah persembahan hari tu, :3

Kitorang berbuka dulu sebelom buat persembahan,of courselah tunggu azan dulu! Klaw x kebulur la dow! 10 minutes after iftar baru kitorang naek stage.So, time nak naik stage tuh, the people in the dewan semuanya senyap2 blaka~ yg kitorang dapat dengar hanyalah bunyi sudu n garfu tengah berprang bagai nak rak.  :3 bila kitorang start je ngan intro percussion kitoranglah yg paling bising@hingaq kat situ hahaha~ yg bestnye tunku puteri tengok kitorang siap senyum lagi. Happy rasanya

persembahan went well and that wuz dah best performance evah! (whohoh! english terabor der!)

rasa cam x dek pa pe dah la kott nak di'story'kan lagi.

oh! almost forgot! kitorang x makan pon kat dalam dewan sbab dewan full! asalnya mmg dah ada tmpat kat kitorang siap ditulis lagi 'nasyid' or was it 'persembahan' kat meja kitorang. So, kitorang makan kat bawah ngan pkerja2. Makan free style la doh! Klaw makan kat dewan mmg kena bertatatertibler, mmg tak arr nak bertatatertib kat dewan tuh dengan penat bagai hohohoho.

Kitorang balek dkat pkol 10 kitorang dah bertolak balek. hmmm. semua tu mnjadi kenangan kat geng2 WH, termasoklah dgn manager x bertauliah, ustazah2 n ustaz skalian. Bukan senang nak masok istana. Siap bwat persembahan lagi! Mmg tak senang~
amekau! gambar aq satu~ ngehehehe. bukannya ape. sajalah for fun~ bukan slalu nak post gambar sendiri besar2 kan? nuahaha.

okay tu je la kot rasanya~
catch you guys later~
Assalamualaikum :3