Saturday, 31 January 2015

#LifeStarts!

Assalamualaikum dunia!

Apo kabo semua? Ahhahahahaha.

  Skarang ni iolls dah semakin rajin nampaknya dalam bab2 mnulis kat blog ni. Ohoho. *claps crazily* . I am gonna be one very happy banananana. But, of course amount readers memang iolls x kisah and probably tak perlu nak dikisahkan. Wait, is that good?

  Actually, tajuk hari ni is possibly because iolls dah mula nak merangka hidup yang baru. Im gonna try to be myself a lot more. Ahaha. We'll have to wait and see if thats gonna work or not. Im sure, you guys cant wait to see the results.

 Well, semua orang ada hala tuju dalam kehidupan kan kan. As for me, my first and foremost life goal is probably to be an awesome daughter to my parents. Sekali-sekala tersedar jugak yang diri ni tak prefect untuk parents. Especially apabila iolls terlupa untuk buat something yang sangat2 important. So, I have to fix that, right? Lagipun, camna nak jadi menantu orang kalaw bende2 yang penting macam ni pon tak reti jaga. kann?


  Other than that, iolls nak jadi a great friend to somebody. Every single year i spent in high school was to find a perfect buddy and of course, each time I fail. God! Serious susah gile nak jadi best friend orang ni. Bertahun-tahun aku cari tapi susah dow. Maybe, salahnya dok kat aku. And that is what I have to fix. Sometimes, dah rasa cam dah dapat best friend tp aku punya takut nak hilang kawan yang sorang tu smpai aku takut nak dekat ngan die. Ahahahaha. Serabut~


  Last of all, I want to find that perfect somebody. Rasenya yang ni tak payah nak elaborate panjang2. Tkut ade yang muntah hijau plak sat gi. Ahahhaha

Okay, That is all for now. Nanti kite sambung tulis2 lain ye.

#Assalamualaikum

Thursday, 29 January 2015

#subhanallah

Asalamualaikum

Ape kabo korang2 smua? Ahahaha. As for me, Im okay.. Alhamdulillah.

Hidup iolls skarang boleh tahan la jgak. As a profesional penganggur AKA dak lepasan spm, keje iolls mmg no other than 'mereput kat rumah', LOL!


 Of course, me and my awesome twin sister, is currently the official maid of the house! Yeah, dudes!
It is a pretty interesting job. Haha, not to mention yg kitorang bdua nak kna kava(cover) all of the skills a perfect lady should have, like cooking, cleaning, etc.

Smua ni berlaku sbb kitorang dok kat asrma so bab2 nk memasak ni mcm :P . To put it into words, recipes yg ade dlm minda kitorg mmg limited gile! Selama ni otak ni hanya dipenuhi dgn nota2, formula2 and rentak2 nasyid. Ahahaha.

Please, wish us luck ea?


   Actually, the reason kenapa tajuk hari ni ialah subhanallah, sebab aku sedar yang over the years people can truly change. Macam mana iolls tau? easy. Semalam iolls boring2, iolss bukak balik posts yang lama2 and study post sendiri. Dari segi gaya penulisan pon nampak ada beza and of course dekat diri sendiri pon nampak dah ada banyak perubahan. Probably, manusia ni makin lama makin matang, and pengalaman hidup yang mematangkan kita. These things are pretty interesting. Basically, Im becoming my own guinea pig or in other words, bahan uji kaji.

   Seriously, if life gives you lemons, make lemonade!

Friday, 23 January 2015

Lets Start Shall We?

Good morning noon or night to all my readers~

How are ya?

Today's post is all about giving this blog a jump start. I know, I know.. this is going to take ages. Tapi, tak salah nak cube kan kan. Ahahaha.. Doa la ea ntuk iolls same. Manusia ni saling melengkapi bukan?

Anyway, tahun ni iolls akan cube ntuk post byk2 skit kat blog ni every now and then, inshaAllah. Tapi x tawlah nak jdi ape. Hahaha. Dear readers, please bear with me for another year, okay? hehe

FYI, WardatulHamra nasyeed group has already started practice for 2015 session. Dude, susah gile nak train budak2 baru bile dtg bab2 percussion ni. But, it's not a fight without struggles right? Tahun ni memang kitorang kena usaha betul-betul because it's now or never!


Ganbatte ne Blog-san! Wardatulhamra!

Monday, 12 January 2015

New Year is Here

Bismillahirrahmanirrim

How is everyone doing? May Allah Bless all of us with His Blessings and may we be far from committing sins.

Praise be to God, sekarang dah masuk tahun baru and kita semua masih mampu bernafas dan berjalan atas muka bumi ini. Skema plakk tetiba. Hehehee... Probably sebab dah lama iolls x tulis kat sini. Korang semua ok x? Harap sehat2 hendaknya~

Tahun baru dah masuk and harap2 semua org dah ready untok mghadapinya. As for me, every year I dream of making this blog a star. Tapi malangnya, internet mnjadi masalah. Itulah engkau nk blogging tenet x de. Hahahaha... Lantakklaaa Dapat tules sskali skala pun dah besa rahmat you!

Anyways SPM 2014 is already over for more than a month, and I satrted searching for courses I can take part in. Tapi iolls konpius jugakk laaa. Manyak bena kursus kat luar tuu.. Haha.

#gambarcamtakkenagayapenulisan><#