Saturday, 14 February 2015

UniversitayCourseys

Salam alaik
Hello

Okay, hari ni aku buat keputusan untuk 'study' sikit pasal kursus2 yang aku berminat. Seyesly, nak pilih kursus ni memang tak senang. Not to mention yang aku memang noob gile bile orang tanya aku pasal kursus2 apakah yang bertandang kat hati aku. And of kos aku akn jawab 'Entah' dengan selamber badaknya.

"Adik nak ambek kursus apa nanti?"

"Entahlaa"

"Bukan dulu nak jadi doktor?"

"Heheeee.... Tu dulu... Sekarang tak taw lgi~"

And the dialogue goes on sehinggalah perbualan tersebut menjadi hambar and tajuk perbualan dialih ke mende2 yang lebih penting. The End. ( ><)

Walaupon aku macam dah tak suke untuk ambek medicine. Tapi, aku kena lembut kan jgak hati aku ni untok ambek kors itu sebab rezeki manusia ayam pon tak taw. Ahahaha. Salah tuu... Rezeki ayam ada pada kakinya, rezeki manusia tak de siapa yang tahu. Btul x? WallauAlam. Aku memang dah lupa dah peribahasa ini. Maafkan aku. wkwkwkwkwkwk

Biomedical Sciences

Kursus ni ada kaitan dengan saintis and biologi. Thus, kurikulum die banyak berkaitan dengan chemistry and biology.

Kalaw pekerjaan die pulak.... Rasanya banyak kat hospital.. kot.

Medicine

Kursus ni memang popular. Kalaw sesapa kat luar sana tu yang nak jadi doktor rasanya memang kena ambek kursus ni.
Kurikulum die pon banyak gak compared to biomedical sciences.

Chemical Engineering

Kursus ni pon boleh tahan hot lah jugak. Kenapa aku nak pilih kursus ni? Aku rasa kursus ni interesting sebab aku bukan lah manusia yang terer dalam fizik, kalaw bio tu boleh gagah lagi. Thus, aku fikir chemical engineering. Kalaw fizik ade kaitan ngan kursus ni pon aku tak kira, aku nak ambek gak. ahaha.
All rightyy~

Rasanya tu je lah kot untuk pencarian kursus untuk hari ni. Kalaw ade cadangan nanti rajin2lah jari korang tu cadagkan kat tempat komen kat bawah yew.

Bye.



No comments:

Post a Comment