Sunday, 8 March 2015

Wardatulhamra'15

Assalamualaikum, peeps!!!

Apakah khabor anda semua?? Harap sihat2 belaka. May we be with his blessings as we walk on this road towards eternal happiness in Jannah. ^^



Setelah debaran 3Mac, aku kembali menulis. Ngehehe. Tak de maknenye aku nak touchy-feely sangat. Cuma aku kna cari sedikit 'muse' untok menulis. Tak best la kann, kalaw iols asyik tulis untok meng'happy'kan diri sendiri je. tak de maknenye weyh. Uselesssss.

Anyways, as you all know, iolls and my twin adalah official percussionist member of WardatulHamra Nasyeed Group. Hehehe. Nanti kalaw ada masa, tengokla post yang lepas lepas. InshaAllah, korang akan dapat banyak pengetahuan mengenai membership kitorang ngan WardatulHamra. Accewahhhh!



FYI, esok AKA hari Isnin, 9 Mac 2015, me and beloved sister akan pergi menjejakkan kaki ke Syed Omar untok memberi sumbangan kat grup nasyid syed omaq ni. Bukan sumbangan apa apa, kami just akan pergi tengok latihan diorang and perbaik yang mana2 patot. Tu je. Tak banyak pon keje kitorang.Ngehehehe.

You guys have no idea how much me and my sister have been longing to be invited to help out our nasyeed group with their training. I seriouslayy can not wait for tomorrow~

footnote: lawa tak gambar yang kat atas tu? self edited wooo~ at picmonkey

Tuesday, 3 March 2015

Syukur

Assalamualaikum semua!!

Debaran 3 Mac sudah berakhir, namun bermulalah pengembaraan ke dunia luar, begitu juga kepada sahabat2 #batch1997 sekalian.

Walau apa2 pon result yang kita dapat tadi, ingat, everything is not over just yet! Tak semestinya kena dapat result elok untuk berjaya. SPM hanya salah satu wahana untok capai kejayaan sebenar. ^^

Orang yang paling bermanfaat kat dunia ni adalah orang yang boleh memberi manfaat kepada orang lain.

Wokayhhh.. yang tu je untok intro, now to the real part. Meahahahhahaha~

 


Perjalanan hari ini bermula pada jam 9.00 pagi. Punyelaa semangat, lepas subuh trus mandi, wkkwkwkwkwk, padahal pkol 9 baru nak kluaw umah. Yang x tahan, sempat lakk tengok anime 2-3 episode sebelom nak bertolak ><

Sbelum sampai skolah, iolls and satu family which umi, ayah, kak, and me pergi tempat lain dulu. umi and ayah ambek cuti kott hari ni~ Happy gileee..

Back to the real storayyy, dalam pkol 10  muka dak dak kembaq ni pon muncul kat Dewan Gagasan SMKDSO. Time tu ramai dah girl students merangkap kengkawan dah sampai. Kitorang smpay agak lewat, tapi tak de laa lewat sgt.Sampay2 tu trus cikgu panggil masuk kat dalam dewan. The chairs were set, the stage, the tables(result counterss) and everything was thereee.. Like duhhh, mana ada stage tu nak gi jalan2 lak kan. ><

Dan time tu tibelaa adegan, pelok2, happy2, salam2 and selfy2~

Nazira, Teha, Dini, Afifa, Aku, Kak

Nampak happy je muke semua orang, macam tak kesah apa yang akan berlaku lepas tu. maybe thats the power of friends and friendshippp.

Pastu mula laaaa pengetua bagi ucapan. Sebbaek pendek je uolls kalaw panjang maw x tido kmi kat situuu..

Anyways,, hanya students yang score 6A's above yang dipanggil naik ke pentas. Alhamdulillah, syukur, kak dapat 6A 5B~ Tererrrr tuuuu..

And then aku tunggu turn aku,, ckgu dah pggil yang 7A, pastu 8A, pastu 11A...
Guess what... aku menangis dowww. Why? because you guys are actually reading to the 11A's blog like right now!
 Aku, Syafiqah(F4)

 Hewhew.. Amacam? terkejutt x? hahahahha. Aku lagi terkjut taw x!!

Yang tak tahan, dak dak yang dapat 6A's above dapat NOVEL and seratus hengget daripada alumni SMKDSO and pihak skolah sndiri.. Yang tak caya yang novel tu je laaa.. Aku ni bukannya kaki novel, tapi kalaw nak suruh baca tu boleh jee. Hehehehe

And then, lepas habis sesi bergambar (jadi popular jap satu hari wkwkwkwkwkwkwk).Aku join kawan2 aku kat kantin. FYI, tahun ni DSO dapat tender kantin baru. Tak taw laa sedap ke takk, sebab tak makan pon makanan kantin tadi. LOL

Kat kantin tadi, homeroom teacher 5 Sains Agama which is my class, Cikgu Hasni, telah membuat kenduri kecil2an untok celebrate anak2 murid kesayangannya ini... Alhamdulillah, rezeki Allah nak bagi kat kmi semua, dapat laa kmi makan kepsi(kfc) hehehe.. Aku bantai 2 ketul kottt. Lapaw benaww~ ><


Yang tudung kelabu kat hujung belah kanan tu Cikgu Hasni~
                     From left: tangan aku(wkwkwkwk), Afifa, Dayah, Anis, Qeesh
   
Alhamdulillah. All well, that ends well. In the end, aku bukannya hepi sebab result aku je, aku hepi sebab aku dapat banggakan parents aku, dapat jumpak kawan, dapat ADA kawan2 macam dak dak ni, dapat jumpak and kutip ilmu dr ckgu syed omaq, dapat blajaq kat syed omaq and so much more!!


Ummi, Najjini, Dayah, Farhana, Nazira, Salwa, Qeesh
Cikgu Fazliyaton, Aku, Kak
Kak, Ustazah Harisun, Aku
Ummi, Najjini, Dini, Dayah, Ani, Farhana, Afifa, Nazira

Wokehh.. tu je. Here, aku nak ucapkan beribu ribu juta lemon (?) dekat parents aku , kat Cikgu2 aku, and kat kengkawan aku.
Umi ayah, thanks sebab ingatkan adik untok study. (HEhehehe, nampak ngat aku ni malas kadang2). Thank you umi ayah. I LOVEE YOUUUU!!
Cikgu2 Syed Omaq, trima kasih sebab ajaq saya and kak saya. Trima kasih sebab didik kami dua selama 5 tahun kat Syed omaq. Trima kasih cikgu, ustaz and ustazah~
 Untuk kawan2 lak, aku nak ucap trima kasih sangat sangat, walaw pon aku ekceli rase aku jumpak kwan2 sebena aku time lepas trial, tapi that short relationship was really meaningful. Kenangan aku time dok kat asrama and time berulang memang aku akan worship sampy bile2.

footnote:lepas ni aku akan berusaha untok trus raih kejayaan. InshaAllah

 



Sunday, 1 March 2015

Tomorrow

Assalamualaikum y'all!!

Allahu

Celik-pejam-celik-pejam dah MARCH dahh weiiiii!!!

Wokey, adik calm yourself.

Here goes nothing,

Iolls confident yang korang semua dah cukop aware yang results SPM 2014 akan keluar pada tarikh keramat 3rd of March 2015. And by today, setakat kat twitter, majority sahabat sahabat iolls, dah mula nak cuak, takot, gentar, freak out sebab tomorrow is our big day!

Again, Im freaking out. 0.0

Orang kata, result SPM ni penentu hidup anak muda mesia in so many ways. This result can end up being your worst nightmare are your best dream. Dengan kputusan ni, kau akan bawak kaki kau ke tempat yang dia sepatutnya ada. It will open up one of the doors in our lives. Maunye aku tak freak out klaw dah lagu tu.

With that clearly said, no matter apa result yang batch 1997 akan dapat esok, semuanya Allah dah plan. Ada sebab and alasan for everything that happened in our lives.

Cewahh, cakap besaw lak aku ni. Macam la aku ambek SPM dua kali. wkwkwkwkwkwkwkwk ><


All righty, tu je.

footnote: malam ni nak kena solat sunat manyak2 nak bagi hati ni tenang skit. ><