Tuesday, 3 March 2015

Syukur

Assalamualaikum semua!!

Debaran 3 Mac sudah berakhir, namun bermulalah pengembaraan ke dunia luar, begitu juga kepada sahabat2 #batch1997 sekalian.

Walau apa2 pon result yang kita dapat tadi, ingat, everything is not over just yet! Tak semestinya kena dapat result elok untuk berjaya. SPM hanya salah satu wahana untok capai kejayaan sebenar. ^^

Orang yang paling bermanfaat kat dunia ni adalah orang yang boleh memberi manfaat kepada orang lain.

Wokayhhh.. yang tu je untok intro, now to the real part. Meahahahhahaha~

 


Perjalanan hari ini bermula pada jam 9.00 pagi. Punyelaa semangat, lepas subuh trus mandi, wkkwkwkwkwk, padahal pkol 9 baru nak kluaw umah. Yang x tahan, sempat lakk tengok anime 2-3 episode sebelom nak bertolak ><

Sbelum sampai skolah, iolls and satu family which umi, ayah, kak, and me pergi tempat lain dulu. umi and ayah ambek cuti kott hari ni~ Happy gileee..

Back to the real storayyy, dalam pkol 10  muka dak dak kembaq ni pon muncul kat Dewan Gagasan SMKDSO. Time tu ramai dah girl students merangkap kengkawan dah sampai. Kitorang smpay agak lewat, tapi tak de laa lewat sgt.Sampay2 tu trus cikgu panggil masuk kat dalam dewan. The chairs were set, the stage, the tables(result counterss) and everything was thereee.. Like duhhh, mana ada stage tu nak gi jalan2 lak kan. ><

Dan time tu tibelaa adegan, pelok2, happy2, salam2 and selfy2~

Nazira, Teha, Dini, Afifa, Aku, Kak

Nampak happy je muke semua orang, macam tak kesah apa yang akan berlaku lepas tu. maybe thats the power of friends and friendshippp.

Pastu mula laaaa pengetua bagi ucapan. Sebbaek pendek je uolls kalaw panjang maw x tido kmi kat situuu..

Anyways,, hanya students yang score 6A's above yang dipanggil naik ke pentas. Alhamdulillah, syukur, kak dapat 6A 5B~ Tererrrr tuuuu..

And then aku tunggu turn aku,, ckgu dah pggil yang 7A, pastu 8A, pastu 11A...
Guess what... aku menangis dowww. Why? because you guys are actually reading to the 11A's blog like right now!
 Aku, Syafiqah(F4)

 Hewhew.. Amacam? terkejutt x? hahahahha. Aku lagi terkjut taw x!!

Yang tak tahan, dak dak yang dapat 6A's above dapat NOVEL and seratus hengget daripada alumni SMKDSO and pihak skolah sndiri.. Yang tak caya yang novel tu je laaa.. Aku ni bukannya kaki novel, tapi kalaw nak suruh baca tu boleh jee. Hehehehe

And then, lepas habis sesi bergambar (jadi popular jap satu hari wkwkwkwkwkwkwk).Aku join kawan2 aku kat kantin. FYI, tahun ni DSO dapat tender kantin baru. Tak taw laa sedap ke takk, sebab tak makan pon makanan kantin tadi. LOL

Kat kantin tadi, homeroom teacher 5 Sains Agama which is my class, Cikgu Hasni, telah membuat kenduri kecil2an untok celebrate anak2 murid kesayangannya ini... Alhamdulillah, rezeki Allah nak bagi kat kmi semua, dapat laa kmi makan kepsi(kfc) hehehe.. Aku bantai 2 ketul kottt. Lapaw benaww~ ><


Yang tudung kelabu kat hujung belah kanan tu Cikgu Hasni~
                     From left: tangan aku(wkwkwkwk), Afifa, Dayah, Anis, Qeesh
   
Alhamdulillah. All well, that ends well. In the end, aku bukannya hepi sebab result aku je, aku hepi sebab aku dapat banggakan parents aku, dapat jumpak kawan, dapat ADA kawan2 macam dak dak ni, dapat jumpak and kutip ilmu dr ckgu syed omaq, dapat blajaq kat syed omaq and so much more!!


Ummi, Najjini, Dayah, Farhana, Nazira, Salwa, Qeesh
Cikgu Fazliyaton, Aku, Kak
Kak, Ustazah Harisun, Aku
Ummi, Najjini, Dini, Dayah, Ani, Farhana, Afifa, Nazira

Wokehh.. tu je. Here, aku nak ucapkan beribu ribu juta lemon (?) dekat parents aku , kat Cikgu2 aku, and kat kengkawan aku.
Umi ayah, thanks sebab ingatkan adik untok study. (HEhehehe, nampak ngat aku ni malas kadang2). Thank you umi ayah. I LOVEE YOUUUU!!
Cikgu2 Syed Omaq, trima kasih sebab ajaq saya and kak saya. Trima kasih sebab didik kami dua selama 5 tahun kat Syed omaq. Trima kasih cikgu, ustaz and ustazah~
 Untuk kawan2 lak, aku nak ucap trima kasih sangat sangat, walaw pon aku ekceli rase aku jumpak kwan2 sebena aku time lepas trial, tapi that short relationship was really meaningful. Kenangan aku time dok kat asrama and time berulang memang aku akan worship sampy bile2.

footnote:lepas ni aku akan berusaha untok trus raih kejayaan. InshaAllah

 



2 comments:

  1. kami doakan kejayaan hampa terus berkekalan! fighting~

    ReplyDelete
  2. thankss dini~ kmi pon doakan kejayaan untok hg dnya wal akhirahh~ :3

    ReplyDelete