Sunday, 10 May 2015

UMmmmm.. Im coming!!

Bismillahirrahmanirrahim, and Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh~

Alhamdulillah, cuti selama lima bulan telah dimanfaatkan sebaiknya.. Aiceywah, tak de lah baik sangat sebab dok kat umah tak buat apa apa pon, menghabiskan beras je ><.. Tapi iolls bukan laa malas ea, the twins buat jugak keja umah and ofkos memasak serba sedikit untuk family tercinta~ <3 

And Alhamdulillah jugak sebab umi sudah semakin pulih setelah operation itu hari, she can walk, and even sew now.. Woohooo Im like so happy for Ummi~ cuma kadang kadang tu ada laa masa yang dia akan rasa sakit sangat sangat sama ada sebab berjalan terlalu banyak or buat kerja. But still, she's getting better and I can only thank God for everything.

Moving on, Alhamdulillah, me and my twin dapat tawaran untuk pergi ke Matrikulasi but masalahnya, aku dapat ke Kelantan yang kakak pulak ke Perak~ Kalaw dari Kedah niii dia macam two separate ways. Not to mention yang jalan nak gi Kelantan macam roller coster ><.. Dan aku sangatlah tidak boleh tahan untuk melalui jalan yang bengkang bengkok ni.. Wuuuuuuuu.. Takuttt~ 

So, ayah decided untuk buat permohonan untuk memindahkan aku dari Kelantan ke Perak so that dapat memudahkan proses penghantaran masa pendafatran nanti. Bukan apa, katalah ditakdirkan aku and kakak tak dapat masuk Universiti mana mana, baiklah kitorang pegi matriks perak sebab senang and its on our route daripada nak kena ke kelantan yang macam agak jauh sikit.

So, my ayah buat permohonan pertukaran daripada matriks Kelantan ke matriks Perak. Alhamdulillah jugak sebab permohonan diluluskan, maknanya hari pendaftran nanti kitorang pegi Matriks yang sama and belajar kat Matriks yang sama.. Huhuhiu.. Yippeee~ 

Tetapi... setelah keputusan UPU diumumkan, nampaknya aku ngan kak terpaksa menolak tawaran untuk ke matrikulasi sebab kami berdua berjaya mendapat tempat di universiti pilihan kami~~ hehehehehe~ Happy tak? Ofkosslaaa sayaa sangat sangat happy~~ Alhamdulillah.. Umi sampai menangis time bagitaw aku ngan kakak dapat masuk universiti.. 

So, Course apa and kat mana? 

Mesti korang semua tertanya tanya kannnnn kann??? Hehehehe~ Alhamdulillah, aku ditawarkan ke unversiti pilihan kedua aku iaitu Universiti Malaya. Program yang ditawarkan kat aku ialah Program Asasi Sains Universiti Malaya iaitu Asasi Sains Hayat.. Nampaknya mungkin takdir aku untuk jadi doktot~ Wkwkwkwkwkk>< Tak taw lah.. In shaa Allah klaw ada rezeki laa^^

Kakak pulak ditawarkan ke Universiti Teknologi Mara iaitu pilihan pertama kakak~ Program pilihan kakak pula ialah Diploma Pengurusan Halal.. Ramai orang kata yang dip pengurusan halal ni baru sebab bila sembang ngan cikgu cikgu kat sekolah diorang semua macam 'eh? kors apa tu?' , 'kors baru kot nohh?' ~hahaha~ Putting aside all the thoughts of other people, kakak dengan happy nya menerima tawaran untuk ke UiTM tersebut, tambah tambah pulakk UiTM tuu yang dekat Puncak Alam.. So, aku ngan kak tak de laa berjauhan sangat~ hehehe.. nampak tak ada sorang tu tak nak berjauhan ngan kak dia? nampak tak? huhuhhuhuhuuhuuu~

So, thats all for today.. Lama gila aku tak post kat blog ni sampai rasa awkward nak menulis.. Huhuuu.. Ampunnn!! Hahaha.. Doakan kitorang as aq ngan kak aq embark on a new journey where our lives really start to change. In shaa Allah, kami berdua will do our best to be the best.. To Batch97.. To my friends.. Good luck in your lives and do your best in wtv you do. Pray to Allah all the time as He is the only one that can help us on our journey. Jangan tinggal solat, baca Quran and tak maw nakal nakal ea? hahahah~ 

Till we meet again, Assalamualaikum~ 



No comments:

Post a Comment