Monday, 20 July 2015

Kazoku No hi

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum guys and girls.

Kali ni nak cerita pasal the first event aku participate kat Intec. Program ni dikendalikan oleh KTJ(Kumpulan Teknikal Jepun)'s JETSS which stands for Japanese Education Technical Students Society. the Senpais or seniors told us that the programme was held sebab nak eratkan bonding antara kohai and senpai. And seriously, it did!

So, the programme was on Saturday if Im not mistaken. Many sports acitivities were held, like futsal, volleyball, basketball, bola baling, and tug of war. Aku, terpaksa masuk bola tampar. Ngehehe. Tak de lah terpaksa sangat, tapi sebab kitorang junior unutk rumah sukan aku hanya ada tujuh orang. So, aku pon join bola tampar. Merah tangan aku main bola tampar walaupon hanya training sehari (more like sepetang je ><) pastu esok tu trus lawan. Bwahahaha. Dapat third place, okay lah  kannnn. ^^

Programme yang sukan sukan start belah pagi sampai dalam pukul dua belas something. And then belah malam ada barbeque! Alhamdulillah, kenyang aku makan malam tu. Makanan pulak sesedap bak hang! ahhahaa. Walaupon ayam agak limited. And masih teringat Senpai announce,

"Korang ambik ayam seketul, sosej dua., nuget tiga."


>< >< wkwkwkwkkwkkwkwkwk >< >< *do correct me kalau tersilap quote*

Bwahahaha. And then lepas makan makan ada performance from each class. Class aku, iaitu Hikari telah membuat persembahan Penguin dance.... hahahahha. lawak kot. seriously. yang tak tahan, kitorang siap kena buat encore lagi. Muahaha.

All the performance that night was incredible and memorable.

Thanks senpaitachi for the wonderful Kazoku no Hi.

#Hayate #Hikari #Hayari #KTJ07AllFly #KTJ08AllFly #Kazokunohi #KTJFamilyDay

Footnote: For some unknown reason, posts aku semakin pendek. Meh. Apakah iniii?

WATASHIWA INTEC NO GAKUSEI DESU

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum guys and girls. Fuyoo, dah lama cek tak tules kat sini noh. Ampun dipinta. Sejak masuk INTEC, tak sempat nak post apa apa, bukan gapo, kita tak dak laptop sendiri nak bukak tenet or buat keja. teehee. Ampun eaa.

Anyways, Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi, permohonan rayuan untuk biasiswa JPA, diluluskan. FYI, result rayuan JPA keluar on the second day at PASUM. Which made me confused whether to stay at UM or go for Intec's Kumpulan Teknikal Jepun Programme. Ya Allah, nak buat pilihan tu memang susah. Memusing aku tiga hari kat PASUM. Tanya kawan-kawan kat sana, semua tak tau nak kata apa sebab depa memang minat sains hayat and tak tertikir untuk ke sains fizikal. Seriously, susah nak buat keputusan.

Whatever happened, aku dah pun menjejakkan kaki aku kat Seksyen 17, International Education Centre and menetap di Seksyen 18, Kediaman Akasia International Education College.  huhuhuhu. Here's the most interesting sad part of the pendaftaran, Geng Second Batch for Japan, Korea and apatah satu lagi, tak kena orientasi!! WOOHOOOO!!! ahahaha. Sedih la jugak sebab tak kena orientasi, tapi bila fikir balik, best pon ada gak. Ngehehehehe. A reason why kitorang tak de orientasi like the first batch ws because kitorang kena catchup ngan First Batch punya studies, yang tu untuk geng KTJ lah, yang lagi dua maybe (just maybe) atas sebab yang sama jugak,

Kalau ada pun orientasi kitorang, it was just a short orientation about the programmes, short games and such. Nothing fancy at all. hahaha. But still, Im okay with it. Sebab dah orientasi kat PASUM!! Jyeahhh.


 Minna! Gambarimashou ne!

Sekian.