Monday, 20 July 2015

WATASHIWA INTEC NO GAKUSEI DESU

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum guys and girls. Fuyoo, dah lama cek tak tules kat sini noh. Ampun dipinta. Sejak masuk INTEC, tak sempat nak post apa apa, bukan gapo, kita tak dak laptop sendiri nak bukak tenet or buat keja. teehee. Ampun eaa.

Anyways, Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi, permohonan rayuan untuk biasiswa JPA, diluluskan. FYI, result rayuan JPA keluar on the second day at PASUM. Which made me confused whether to stay at UM or go for Intec's Kumpulan Teknikal Jepun Programme. Ya Allah, nak buat pilihan tu memang susah. Memusing aku tiga hari kat PASUM. Tanya kawan-kawan kat sana, semua tak tau nak kata apa sebab depa memang minat sains hayat and tak tertikir untuk ke sains fizikal. Seriously, susah nak buat keputusan.

Whatever happened, aku dah pun menjejakkan kaki aku kat Seksyen 17, International Education Centre and menetap di Seksyen 18, Kediaman Akasia International Education College.  huhuhuhu. Here's the most interesting sad part of the pendaftaran, Geng Second Batch for Japan, Korea and apatah satu lagi, tak kena orientasi!! WOOHOOOO!!! ahahaha. Sedih la jugak sebab tak kena orientasi, tapi bila fikir balik, best pon ada gak. Ngehehehehe. A reason why kitorang tak de orientasi like the first batch ws because kitorang kena catchup ngan First Batch punya studies, yang tu untuk geng KTJ lah, yang lagi dua maybe (just maybe) atas sebab yang sama jugak,

Kalau ada pun orientasi kitorang, it was just a short orientation about the programmes, short games and such. Nothing fancy at all. hahaha. But still, Im okay with it. Sebab dah orientasi kat PASUM!! Jyeahhh.


 Minna! Gambarimashou ne!

Sekian.

No comments:

Post a Comment